Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta sa pavlakom»Rođendanska torta sa plazma keksom

Rođendanska torta sa plazma keksom

VecaVeca
Šef kuhinje
7404362k10
Rođendanska torta sa plazma keksom
Fotografije: Veca
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
20
"Ostaje još samo da kupite svećice, i rođendanska žurka može da počne"

Potrebni sastojci

  • Za smesu
  • mleko - 1200 ml
  • šećer - 10 kašika
  • puding od čokolade - 2 kesice
  • gustin - 2 kašike
  • maslac - 150 g
  • slatka pavlaka - 250 ml
  • plazma keks - 300 g
  • čokolada za kuvanje - 100 g
  • rum - nekoliko kapi
  • Za ganaš
  • slatka pavlaka - 250 ml
  • čokolada za kuvanje - 200 g
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Priprema smese: U šerpu uliti 800 ml mleka, dodati šećer i staviti na vatru da provri. Zasebno, u 400 ml hladnog mleka razmutiti puding i gustin i ukuvati u vrijuće mleko.

Kada dobije potrebnu gustinu, skloniti šerpu sa ringle i, u vruć puding, dodati maslac i dobro umutiti mikserom.

Slatku pavlaku umutiti mikserom u čvrst šlag, dodati je u smesu sa pudingom i sve dobro umutiti mikserom.

Dobijenu smesu podeliti na dva dela - u jedan deo dodati mleveni plazma keks i izmešati ručnom žicom za mućenje, a u drugi deo dodati otopljenu čokokadu za kuvanje, rum i sjediniti ručnom žicom za mućenje.

Obruč staviti na tacnu i po dnu rasporediti deo sa plazmom, a preko njega naneti čokoladni deo, lepo poravnati i ostavitu u frižider da odstoji sat vremena.

Za ganaš: U šerpu uliti slatku pavlaku i zagrejati je do ključanja. Skloniti šerpu sa ringle, dodati čokoladu za kuvanje, so, mešati dok se čokolada ne otopi i preliti preko čokoladne smese.

Ostaviti u frižider da se stegne (najbolje je da prenoći).

Skinuti obruč i rođendansku tortu sa plazma keksom dekorisati po sopstvenom izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: