Način pripreme
Priprema smese: U šerpu uliti 800 ml mleka, dodati šećer i staviti na vatru da provri. Zasebno, u 400 ml hladnog mleka razmutiti puding i gustin i ukuvati u vrijuće mleko.
Kada dobije potrebnu gustinu, skloniti šerpu sa ringle i, u vruć puding, dodati maslac i dobro umutiti mikserom.
Slatku pavlaku umutiti mikserom u čvrst šlag, dodati je u smesu sa pudingom i sve dobro umutiti mikserom.
Dobijenu smesu podeliti na dva dela - u jedan deo dodati mleveni plazma keks i izmešati ručnom žicom za mućenje, a u drugi deo dodati otopljenu čokokadu za kuvanje, rum i sjediniti ručnom žicom za mućenje.
Obruč staviti na tacnu i po dnu rasporediti deo sa plazmom, a preko njega naneti čokoladni deo, lepo poravnati i ostavitu u frižider da odstoji sat vremena.
Za ganaš: U šerpu uliti slatku pavlaku i zagrejati je do ključanja. Skloniti šerpu sa ringle, dodati čokoladu za kuvanje, so, mešati dok se čokolada ne otopi i preliti preko čokoladne smese.
Ostaviti u frižider da se stegne (najbolje je da prenoći).
Skinuti obruč i rođendansku tortu sa plazma keksom dekorisati po sopstvenom izboru.