Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Zečetina»Jednostavna i ukusna zečetina u rerni

Jednostavna i ukusna zečetina u rerni

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Jednostavna i ukusna zečetina u rerni
Fotografije: Vanya Georgieva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
6
"Ukusna zečetina u rerni, koja će okupiti celu porodicu oko trpeze"

Potrebni sastojci

  • zečetina - 1 kg
  • pirinač - 1 šolja
  • mladi luk - 3 - 4 struka
  • crvena paprika - 1 komad
  • nana - 1 kašičica, suva
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - prstohvat
  • maslac - 20 g
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovaj recept i ukusnog pečenog zeca, zečetinu nasecite na komade i stavite ih u šerpu da se kuvaju.

Kada se formira pena, uklonite je kašikom. Stavite malo soli i kuvajte dok se meso ne skuva i lagano se skida sa kostiju povlačenjem.

Operite pirinač, luk sitno naseckajte i kada izvadite meso iz bujona, možete da upržite luk sa malo ulja u tepsiji.

Naseckajte papriku i dodajte je zajedno sa pirinčem da se uprže.

Nakon toga u tepsiju dodajte 4 šolje bujona ili 2 šolje bujona i 2 šolje vode.

Začinite začinima i poređajte meso, koje ste premazali maslacem i alevom paprikom.

Pecite zešetinu sa pirinčem u umereno zagrejanoj rerni dok ne bude gotova.

Prijatno uz ovu jednostavnu i ukusnu zečetinu u rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: