Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Zečetina»Pečeni zec»Pitomi zec sa krompirom iz rerne

Pitomi zec sa krompirom iz rerne

Djina DimitrovaDjina Dimitrova
Početnik
1321
Pitomi zec sa krompirom iz rerne
Fotografije: Viktoria Konstantinova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
6
"Odavno nam se jede zečetina sa krompirom - srećom imamo odličan recept, koji ćemo odmah iskoristiti"

Potrebni sastojci

  • zec - 1 komad (oko 1, 5 kg)
  • krompir - 1.5 kg
  • celer - 2 struka sa listovima
  • luk - 1 glavica, crni
  • beli luk - 2 čena
  • biber - 1/2 kašičice
  • so - 1 kašičica
  • maslac - 2 supene kašike ili mast da se natrlja meso
  • aleva paprika - 1 kašičica, da se natrlja meso
  • ulje - 1 supena kašika
  • lovorov list - 1 komad
  • bujon od povrća - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Zeca očistite i operite, nakon toga dobro osušite. Isecite na porcije i natrljajte solju, maslacem, alevom paprikom.

Krompir oljuštite (ako je sitniji i mladi ostavite ceo, ali ako je veći - secite na šest ili osam delova.

Celer očistite, ako ima žilica sitno iseckajte, a listove ostavite za posipanje odozgo. Luk dinstajte u ulju, nemojte pržiti mnogo, pomešajte sa iseckanim celerom, lovorovim listom, isečenim čenovima belog luka i krompirima, sve stavite u pleh.

Zečetinu poređajte preko i prelijte bujonom, porkijte folikom, ako imate poklopac za pleh još bolje.

Pecite 40 minuta sa poklopcem i 20 bez da porumeni.

Rerna je ugrejana na 200 stepeni, posle se smanjuje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: