Način pripreme
Prvo pripremite palačinke, stavite sve sastojke za njih u blender i meljite dok ne dobijete homogenu smesu. Možete zameniti dozu proteina sa brašnom po izboru + zaslađivač, a sitan sir sa ceđenim kiselim mlekom, pavlakom, rikotom, maskarponeom.
Ako vam se čini mnogo gusta, dodajte malo vode.
Od dobijene smese pecite nekoliko proteinskih palačinaka u prethodno ugrejanom tiganju.
Kad palačinke budu gotove, pripremite krem. Za njega ponovo u blenderu umutite sitan sir, plodove i zaslađivač dok ne dobijete gladak krem.
Ako je krem mnogo tečan, po želji možete dodati želatin.
Nakon toga sastavite tortu sa palačinkama, namažite svaku kremom i dodajte voće.
Na kraju ukrasite preostalim plodovima i kokosovim brašnom ili drugim sastojcima po želji.
Lepo je da ostavite mini proteinsku tortu u frižideru bar na nekoliko sati ili jedan dan.