Trobojna sladoled torta

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67413
03/08/2019
"Kladite se na tri boje i uživajte u svakom zalogaju ovog veličanstvenog letnjeg deserta "
Priprema10 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno25 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano81
  • Pregledi tokom meseca81
  • Pregledi tokom sedmice7
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • keks - 450 g, čajni
  • maslac - 3 kašike
  • mleko - 200 g, kondenzovano
  • pavlaka - 1 šolja, kisela
  • sladoled - 500 g, od vanile
  • čokoladni sirup
  • sirup od višnje
* merne jedinice

Način pripreme

Izmrvite keks na sitno i pomešate ga sa kondenzovanim mlekom i maslacem istopljenim na pari. Mešate dok se ne dobije glatka smesa i njom prekrivate dno i zidove kalupa za tortu. Nakon toga stavljate u frižider da se stegne.

Mutite pavlaku i mešate je u glatku smesu sa sladoledom. Delite smesu na tri dela. Jedan deo ostavljate takav kakav je, u drugi sipate malo sirupa od višnje, a u treći čokoladni sirup. Mešate dok ne dobijete glatku smesu.

Na kraju redom sipate preko kore u kalup tri krema.

Ostavljate tortu u firžideru dok ne dođe vreme za konzumaciju.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar