Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Proteinska trobojna torta

Proteinska trobojna torta

JoanaJoana
Kuvar
29368581
Proteinska trobojna torta
Fotografije: Joana
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Proteinska trobojna torta - slobodno možete ugostiti bližnje sa njom, zdrava je"

Potrebni sastojci

  • za čokoladni krem
  • sitan sir - 180 g, poslasičarski (običan, sa niskim procentom masti)
  • kiselo mleko - 100 g
  • kakao - 10 g
  • protein - 1 doza (25 g) ili samo kakao
  • stevija - ili drugi zaslađivač po izboru
  • želatin - 1 kesica
  • za krem od banane
  • sitan sir - 180 g, poslastičarski (običan, sa niskim procentom masti)
  • kiselo mleko - 100 g
  • banane - 1
  • vanila - 3
  • stevija - ili drugi zaslađivač po izboru
  • želatin - 1 kesica
  • za krem od borovnica
  • sitan sir - 180 g, poslastičarski (običan, sa niskim procentom masti)
  • kiselo mleko - 100 g
  • borovnice - 100 g
  • stevija - ili drugi zaslađivač po izboru
  • želatin - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo sipajte 3 kesice želatina u 3 šoljice sa vodom i ostavite da nabubri.

Za to vreme počnite sa pripremom prvog krema.

Za njega pomešajte sve sastojke u posudi i mutite.

Rastvorite jedan želatin na pari i dodajte u smesu. Ponovo dobro promešajte i dobijeni čokoladni krem sipajte u namazan pleh sa dnom koje se skida.

Ostavite ga u zamrzivaču i za to vreme pripremite drugi krem.

Za njega prvo izgnječite bananu u posudi. Nakon toga dodajte ostale sastojke. Rastvorite i drugi želatin, dodajte ga u smesu i ponovo dobro promešajte.

Izvadite pleh, sipajte drugi krem i ponovo vratite u zamrzivač.

Počnite sa pripremom trećeg krema. Sameljite borovnice. Pomešajte sa ostalim sastojcima, dodajte borovnice i njih promešajte. Ponovo rastvorite i poslednji želatin. Dodajte ga u smesu i promešajte.

Izvadite pleh sa proteinskom tortom, sipajte i poslenji krem i stavite ponovo u zamrzivač na 10-15 minuta.

Nakon toga izvadite zdravu tortu, ukrasite po želji i ostavite u frižideru nekoliko sati ili jednu noć da se stegne.

Imate raskošnu proteinsku trobojnu tortu, koju možete jesti sa povodom i bez povoda.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: