Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Panakota»Jaja od panakote sa umakom od jagoda

Jaja od panakote sa umakom od jagoda

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5871932k133
Jaja od panakote sa umakom od jagoda
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
02/05/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Omiljeni desert za osmehe - Jaja iz panakote sa umakom od jagoda"

Potrebni sastojci

  • jaja - 5 - 6 komada, samo ljuske
  • pavlaka - 300 ml
  • sveže mleko - 300 ml
  • želatin - 10 g
  • šećer - 4 supene kašike
  • vanila - 2 kesice
  • za sos od jagoda
  • jagode - 250 g
  • voda - 2 supene kašike
  • šećer - 4 supene kašike
  • limunov sok - 3 - 4 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Ovaj recept za panakotu jaja nije od najbržih i biće potrebno da se malo zaigrate kako biste je spremili, ali vredi, čim ugledate radost u očima malih i velikih. Iznad svega, to je veoma ukusan desert sa mlekom.

Treba vam 5-6 jaja. U jedan kraj svakog probušite mali otvor i izvadite sadržaj. Ispražnjene ljuske jaja nekoliko puta isperite vodom. U šerpi pomešajte pavlaku i sveže mleko.

Dodajte šećer i vanilu i zagrejte na ringli, pazeći da smesa ne provri. Čim počne da se podiže dosta pare, skinite sa ringle i dodajete želatin, omeknuo u malo hladne vode.

Mutite dok se želatin dobro ne rastopi u mleku. Praktičnosti radi, ljuske od jaja poređajte u kalupe za jaja sa otvorom nagore.

Pomoću šprica ih napunite. Nakon 2-3 sata ih stavite u frižider na 12 sati.

Umak od jagoda spremite na sledeći način: jagode operite i isecite na male komade. Stavite ih u šerpu, pospite šećerom i sipajte 2 supene kašike vode. Umak kuvajte 10 min. Nakon što ha skinite s ringle, sipajte limunov sok i promešajte.

Ogulite jaja panakota. U male posude ili tanjiriće stavite po nekoliko kašika umaka od jagoda i dodajte po jaje panakote. Desert sa jagodama ukrasite listovima sveže mente. Poslužite i potpuno zasluženo uživajte u ovom velelepnom uskršnjem desertu!

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: