Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Žele»Letnji desert sa musom od jagoda i želeom od jagoda

Letnji desert sa musom od jagoda i želeom od jagoda

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3672k232
Letnji desert sa musom od jagoda i želeom od jagoda
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
29/09/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Delikatni letnji desert sa prijatnim ukusom jagoda i pavlake"

Potrebni sastojci

  • za sloj želea
  • jagode - 250 g
  • sirup od jagode - 400 ml (poželjno domaći)
  • voda - 100 ml
  • želatin - 1 komad
  • za mus od jagode
  • jagode - 250 g
  • slatka pavlaka - 300 ml
  • kisela pavlaka - 200 g
  • šećer - 1 kašika
  • želatin - 1 komad
  • za dekoraciju
  • pavlaka - 200 ml umućena
  • jagode
  • bela čokolada
* merne jedinice

Način pripreme

Potopite želatin u hladnu vodu. Ostavite da nabubri i istopite ga na pari.

U posudi pomešajte sirup od jagoda i želatin. Dobro promešajte.

Jagode naseckajte na kockice i podelite u čaše. Sirup sipajte u svaku čašu i ostavite u frižideru da se želira.

Zatim pripremite mus. Jagode zajedno sa šećerom stavite u posudu i izgnječite. Umutite pavlaku, ali ne preterujte. U to dodajte kiselu pavlaku i pire od jagoda.

Dobro promešajte i dodajte želatin (pripremljen kako je opisano). Izvadite čaše iz frižidera i rasporedite mus preko sloja želea.

Dobro poravnajte i ukrasite umućenom pavlakom, komadićima jagoda i rendanom belom čokoladom.

Vratite žele nazad u frižider da se potpuno stegne.

Letnji desert sa musom od jagoda i želeom od jagoda je spreman.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: