Način pripreme
Jaja se isperu. Ređaju se u šerpu. Preliju se vodom. Stavite ih na šporet da prokuvaju. Kuvajte 8 minuta nakon što voda proključa.
Nakon kuvanja, vrela voda se prolije i sipa se hladna voda. Ostavljaju se da se ohlade.
Zelena salata se opere i ocedi. Pripremite dva velika tanjira prekrivena zelenom salatom. Jaja se oljušte. Prepolovite ih po dužini.
Stavite belanca jedno pored drugog na zelenu salatu.
Stavite žumanca u veliku posudu. Isto se radi sa svim jajima. Dodajte žumanca u posudu. Dodajte pečene paprike, sitni sir i majonez. Posolite prema slanosti sitnog sira.
Beli luk se oljušti i dodaje tako što se presuje. Smesa se pretvori u pire do homogene smese.
Priprema se poš sa željenim vrhom. Napunite jaja pripremljenom smesom.
U rupici svakog belanca od fila od paprike napraviti lepu ružicu.
Ocedite marinirane pečurke. Koriste se za ukrašavanje punjenih jaja sa umakom od pečenih paprika.