Način pripreme
U duboku posudu sipamo sve sastojke za palačinke (ovseno mleko, jaje, vanilu, sodu, jabukovo sirće, tipsko brašno, braon šećer i nerafinisano suncokretovo ulje), mešamo pažljivo žicom dok ne dobijemo glatku homogenu smesu.
Od smese za tortu nam je potrebno 7 malih palačinaka, pripremamo ih bez masnoće u ugrejanom tiganju, rasporedimo kutlačom u prečnik oko 10-12 cm (po želji možemo koristiti obruč, ali i bez njega uz malo truda možemo dobiti jednake veličine).
Gotove poklopimo poklopcem da se ne suše, svaku stavljamo ispod prethodne da sačuvamo toplotu i mekoću.
Za tortu od jagoda ćemo koristiiti ukupno 1 punu čašu pretogono napravljenog domaćeg krema. Polovinu pasiramo sa 5 jagoda i nakon toga po želji pomešamo roze krem sa 1-2 supene kašike sitno iseckanih jagoda.
Počinjemo da ređamo tortu, podelimo dva krema (žuti i roze) na tri dela, tako da namažemo ukupno 6 kora od palačinaka.
Na taj način: palačinka, žuti krem od jaja, palačinka, krem od jagoda i jaja, palačinka, žuti krem itd.
Završavamo sedmom palačinkom i odozgo ukrašavamo sa 3-4 listića jagoda po želji zvezdastoh oblika i strukovima sveže mente.
Jedan lak recept za izuzetno ukusnu i lepu mini tortu od palačinaka sa kremom od jaja i jagoda.
Svež desert za specijalne prilike.
Veoma ukusno!