Način pripreme
U posudi umutimo jaja sa dve vrste šećera i mutimo mikserom dok ne dobijemo gustu smesu.
Prethodno smo stavili sveže mleko i jaja na sobnu temperaturu.
Uz pomoć sita ili cediljke prosevamo 2 šolje brašna u posudu i pomešamo sa praškom za pecivo i 1 prstohvatom soli i promešamo.
U kašu dodajemo ulje, sveže mleko i bejlis i dobro mutimo, ponovo mikserom.
U delovima dodajemo smesu od brašna i mutimo mikserom. Dobijamo glatku smesu za kolač i u nju sipamo šećerne čokoladne mrvice i mešamo spatulom ili kašikom, dobro, da se mrvice dobro rasporede.
Namažemo pleh maslacem i posipamo brašnom. Sipamo kašu i poravnamo.
Pečemo kolač mravinjak u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 23 minuta.
Pekla sam kolač u većem plehu.
Kad se ohladi vadimo iz pleha i mažemo smesom od kakaa i maslaca.
Glazuru od kakaa i maslaca pravimo tako što stavljamo maslac u posudu na vatru i kad se rastopi dodajemo kakao i mešamo.
Dok je još topao, kolač odozgo namažemo uz pomoć spatule.
Kad se stegne nakon 10 minuta, sečemo na komade kolač Mravinjak sa bejslisom.
Neka vam je slatko!