Pileće šnicle sa bešamel nadevom

05/05/2020
"Šnicle koje se tope u ustima, sa bešamel nadevom - kakvo zadovoljstvo "
Priprema60 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano159
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite pileće grudi. Stavite im so, biber, kari, beli luk u prahu i luk u prahu. Dobro pomešajte sa začinima i ostavite jedan sat.

Dok čekate, napravite bešamel. Oljuštite luk i beli luk. Isecite sitno, zajedno sa peršunom.

Uzmite tiganj. Stavite ulje i kravlji maslac. Dodajte luk, beli luk i peršun. Pržite oko 5-6 minuta.

Stavite brašno i pržite isto vremena.

Sipajte sveže mleko lagano i uz neprestano mešanje žicom. Pazite da se ne stvore grudvice.

Kuvajte na ringli 3-4 minuta. Sklonite i ostavite da se blago ohladi 1-2 minuta.

Rasporedite pileće šnicle i stavite smesu od bešamela po celom gornjem delu. Ostavite tako dok se smesa potpuno ne ohladi.

Umutite jaja u jednom tanjiru, a u drugi stavite prezle. Uzmite jednu šniclu, pažljivo je potopite u jaja sa obe strane.

Uvaljajte nakon toga u prezle i pržite u ugrejanom ulju na jakoj vatri sa obe strane dok ne bude gotovo.

Izvadite i ostavite na ubrus da se ocedi višak masti iz pohovanih šnicli.

Operite krompir i isecite po sredini. Napravite po nekoliko proreza po mesnatom delu. Stavite ih u pleh sa korom na gore.

Posolite, pospite biberom i isecite na male komade kravlji maslac.

Pecite pileće šnicle sa bešamel nadevom u ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne bude gotovo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar