Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Šnicle»Pileće šnicle sa bešamel nadevom

Pileće šnicle sa bešamel nadevom

Pileće šnicle sa bešamel nadevom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 4
05/05/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Šnicle koje se tope u ustima, sa bešamel nadevom - kakvo zadovoljstvo"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 400 g
  • kravlji maslac - 25 g
  • ulje - 25 g
  • brašno - 45 g
  • sveže mleko - 250 ml
  • luk - 30 g
  • peršun - nekoliko grančica
  • beli luk - 2 čena
  • jaja - 1 komad
  • prezle - 5 upenih kašika
  • so
  • biber
  • kari
  • beli luk - u prahu
  • luk - u prahu
  • krompir - 4 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Operite pileće grudi. Stavite im so, biber, kari, beli luk u prahu i luk u prahu. Dobro pomešajte sa začinima i ostavite jedan sat.

Dok čekate, napravite bešamel. Oljuštite luk i beli luk. Isecite sitno, zajedno sa peršunom.

Uzmite tiganj. Stavite ulje i kravlji maslac. Dodajte luk, beli luk i peršun. Pržite oko 5-6 minuta.

Stavite brašno i pržite isto vremena.

Sipajte sveže mleko lagano i uz neprestano mešanje žicom. Pazite da se ne stvore grudvice.

Kuvajte na ringli 3-4 minuta. Sklonite i ostavite da se blago ohladi 1-2 minuta.

Rasporedite pileće šnicle i stavite smesu od bešamela po celom gornjem delu. Ostavite tako dok se smesa potpuno ne ohladi.

Umutite jaja u jednom tanjiru, a u drugi stavite prezle. Uzmite jednu šniclu, pažljivo je potopite u jaja sa obe strane.

Uvaljajte nakon toga u prezle i pržite u ugrejanom ulju na jakoj vatri sa obe strane dok ne bude gotovo.

Izvadite i ostavite na ubrus da se ocedi višak masti iz pohovanih šnicli.

Operite krompir i isecite po sredini. Napravite po nekoliko proreza po mesnatom delu. Stavite ih u pleh sa korom na gore.

Posolite, pospite biberom i isecite na male komade kravlji maslac.

Pecite pileće šnicle sa bešamel nadevom u ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: