Način pripreme
Uzmite prepolovljene pileće grudi - ukupno 4-6 komada i isecite ih po sredini tako da postanu duplo veće, nakon toga ih otvorite. Lepo ih natrljajte začinima i izlupajte ispod najlona da se ne iskidaju.
Stavite topljeni sir na jednu stranu pileće šnicle i savijte ponovo, lagano pritisnite. Dobijate džepove koji po želji možete zašiti ili ostavite tako.
Ugrejte 1-2 supene kašike maslaca u šerpi i propržite 1 punu supenu kašiku brašna. Uz neprestano mešanje proredite toplo sveže mleko i tečnu pavlaku. Po želji možete staviti 1-2 jajeta u sos.
Dobijenim sosom prelijte poređane pileće grudi u plehu. Stavite jelo da se peče u umernoj rerni na 180 steepni oko 45 minuta ili dok meso ne bude gotovo.
Možete peći prvo ispod folije i na kraju da je skinete. Šnicle servirajte sa pavlakom i malo iseckanog svežeg peršuna.