Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Faširane šnicle»Pileće šnicle sa bosiljkom

Pileće šnicle sa bosiljkom

Albena AtanasovaAlbena Atanasova
Šef kuhinje
761664819
Pileće šnicle sa bosiljkom
Fotografije: Albena Atanasova
1 / 4
03/03/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Pileće šnicle poslužite sa garnirungom od listića svežeg bosiljka... Pivo se podrazumeva"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 4 komada, očišćene, bez kože
  • brašno - 1/2 šolje
  • jaja - 2 komada, umućena
  • prezle - 1 pakovanje
  • parmezan - 1/4 šolje, izrendan
  • bosiljak - 1/4 šolje, sveži listovi
  • so
  • crni biber - po ukusu
  • maslinovo ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte rernu do 160°C.

Stavite pileće grudi između dva lista najlonske folije i istucajte ih čekićem za meso ili oklagijom dok ne postanu debljine otprilike 1.5 cm.

U plitkoj posudi zajedno pomešajte brašno, so i crni biber.

U drugoj plitkoj posudi umutite jaja.

U trećoj plitkoj posudi pomešajte prezle, parmezan i naseckani bosiljak.

Sve pileće grudi prvo umočite u smesu od brašna skidajući višak, nakon toga umočite u umućena jaja i na kraju u smesu sa prezlama pritiskajući prezle na pile da biste bili sigurni da se zalepe.

Zagrejte maslinovo ulje u velikom tiganju na srednjoj vatri.

Dodajte pohovanu piletinu u zagrejano ulje i kuvajte otprilike 2-3 minute sa svake strane ili dok ne postane zlatkasto smeđe boje i dok se ne skuva.

Šnicle prebacite u tepsiju za pečenje i stavite ih u prethodno zagrejanu rernu na otprilike 5-10 minuta da se ispeku.

Pileće šnicle poslužite sa garnigunrom od listića svežeg bosiljka.

Uživajte u vašim ukusnim šniclama sa bosiljkom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: