Način pripreme
U posudu se razbiju jaja . Umute se dobro.
Dodaje se sir, tako što se namrvi. Dodaje se so, ako sir nije dovoljno slan. Meša se.
Spanać se dobro opere. Iseče se na krupne trake.
Sprema se mala posuda za pečenje. Namaže se.
U jedan kraj kore se stavlja smesa od jaja, pri čemu se raspoređuje celom dužinom. Raspoređuje se spanać preko jaja. Kora se zavija.
Stavlja se u posudu za pečenje, pri čemu domaća pita počinje da se uvija od sredine posude. Isto se ponavlja sa ostalim korama, pri čemu treba da se predvidi da bude ista količina nadeva za sve kore.
Kad su sve kore u posudi za pečenje, uvijena pita je skoro gotova.
Odozgo se pita sa spanaćem maže uljem.
Peče se u prethodno zagrejanoj rerni dok se pita sa gotovim korama i sirovim spanaćem ne zapeče.