Način pripreme
U šerpi pomešamo šarlan sa vodom i čim provri, dodajemo sodu, prstohvat himalajske soli, kesicu vanile i sklanjamo sa ringle.
Sipamo odjednom integralno brašno, pomešamo drvenom mutilicom - kašikom dok se ne dobije glatko testo, blago lepljivo, ali koje se odvaja od zidova posude.
Dodajemo sitno namrvljene orahe i zamesimo testo (rukom ili mutilicom, ako je još vruće), tako će ravnemerno upiti koštunjavo voće.
Dok je još toplo oblikujemo kolače od oraha u loptice, uvaljamo ih u šećer u prahu i ređamo u posudu za pečenje prethodno namazanu šarlanom.
Pečemo ih na 180 stepeni dok ne porumene zlatasto (oko 25 minuta - zavisi od rerne - može manje ili više).
Čim izvadite gotove posne kolače iz rerne, dok su još topli uvaljamo ih u smesu od šećera u prahu i kesice vanile.
Lagani ukusni i blago hrskavi posni kolači sa orasima - varijanta jermenskih kolača, samo bez ratluka.
Omiljeni deci i odraslima!