Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Punjena Jaja»Jaja punjena koprivom, spanaćem i tahinijem

Jaja punjena koprivom, spanaćem i tahinijem

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4661205k173
Jaja punjena koprivom, spanaćem i tahinijem
Fotografije: Iliana Parvanova
1 / 6
06/05/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
6
"Punjena jaja, koja ćete teško da pojedete, jer su zaista lepa, a možete ih gledati satima"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada, kuvana
  • spanać - 1 šaka listova
  • kopriva - 1 šaka listova
  • blitva - 3 lista, srednje veličine
  • kravlji sir - komad veličine kutije za šibice
  • tahini od susama - 1 kašika
  • kumin - 1 prstohvat, po želji
  • biber - 1 - 2 prstohvata, mleven
  • himalajska so - 1/3 kašičice, po ukusu
  • ulje od susama - 1 kašičica
  • zelena salata - 3 lista Lolo Bionda - za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Jedna ideja za recept u kome možete da kombinujete preostala kuvana jaja od Uskrsa sa prolećnim zelenišem.

Operite i sitno naseckajte sveže ubrane listove spanaća, koprive i blitve.

Skuvajte listove sa prstohvatom himalajske soli u maloj šerpi dok ne omekšaju potpuno. Dobro procedite od vode i stavite u posudu.

Dodajte žumanca od kuvanih jaja (3 komada), koja ste presekli na uzdužne polovine. Dodajte tahini od susama i kravlji sir. Začinite biberom, posolite himalajskom solju i dodajte ulje od susama.

Sve dobro izgnječite i promešajte malom viljuškom, dok ne dobijete čvrstu, homogenu smesu.

Oblikujte loptice veličine žumanca rukom - oko 1/2 kašike smese za jedno žumance. Loptice postavite u udubljenje gde je bilo žumance.

Poslužite prolećna punjena jaja poređana u krug, ukrašena sitnom kovrdžavom salatom Lolo Bionda i prolećnim cvećem.

Jaja punjena koprivom, spanaćem i tahinijem - fantastično ukusna i zdrava!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: