Način pripreme
Jedna ideja za recept u kome možete da kombinujete preostala kuvana jaja od Uskrsa sa prolećnim zelenišem.
Operite i sitno naseckajte sveže ubrane listove spanaća, koprive i blitve.
Skuvajte listove sa prstohvatom himalajske soli u maloj šerpi dok ne omekšaju potpuno. Dobro procedite od vode i stavite u posudu.
Dodajte žumanca od kuvanih jaja (3 komada), koja ste presekli na uzdužne polovine. Dodajte tahini od susama i kravlji sir. Začinite biberom, posolite himalajskom solju i dodajte ulje od susama.
Sve dobro izgnječite i promešajte malom viljuškom, dok ne dobijete čvrstu, homogenu smesu.
Oblikujte loptice veličine žumanca rukom - oko 1/2 kašike smese za jedno žumance. Loptice postavite u udubljenje gde je bilo žumance.
Poslužite prolećna punjena jaja poređana u krug, ukrašena sitnom kovrdžavom salatom Lolo Bionda i prolećnim cvećem.
Jaja punjena koprivom, spanaćem i tahinijem - fantastično ukusna i zdrava!