Način pripreme
Jaja, šećer i so umutimi mikserom dok se smesa ne zgusne i dok ne postane obimna.
U ovu smesu dodjate vanilu, rendanu koru od limuna i ulje, ponovo umutite.
Dodajte rendanu šargarepu, pre toga oceđenu od soka, dodajte i izrendane orahe. Sve promešajte drvenom kašikom.
Poslednje dodjate prethodno prosejano brašno, pomešano sa praškom za pecivo, sodom i začinima.
Podelimo smesu na dva jednaka dela. Pečemo dve kore od šargarepe za tortu, jednu nakon druge u kalupu, obloženim papirom za pečenje.
Kalup je prečnika 26 cm.
Kore pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta svaku.
Koru od šargarepe za tortu ostavljamo na rešetku da se ohladi.
Ja sam svaku koru pokrila glazurom od umućenog maskarponea sa šećerom u prahu i oblikovala štanglice.