Način pripreme
Nauljite ili obložite papirom za pečenje kvadratni pleh dimenzija 25 cm ili okrugli pleh prečnika 28 cm.
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Umutite maslac, šećer i vanilu dok ne postane penasta smesa.
Dodajte jaja jedno po jedno, a zatim prosejano brašno i sodu bikarbonu.
Zatim umešajte kakao i sveže mleko, u kojem ste prethodno rastvorili sirće ili sok od limuna.
Sipajte smesu u pleh i pecite oko 1 sat ili malo više. Na kraju, proverite da li je kora gotova čačkalicom.
Ostavite u plehu oko 5 minuta pre nego što čokoladnu koru prebacite na rešetku da se potpuno ohladi.
Ako čokoladnu koru umotate u foliju, možete je čuvati u frižideru do 2 nedelje.
Pre upotrebe, podelite koru na 2-3 odvojene, tanje čokoladne kore, koje ćete koristiti za svoju čokoladnu tortu.
Pogledajte i kako da napravite klasičnu koru od patišpanja za tortu ili zdraviju koru za tortu od oraha.