Čokoladna kora za tortu

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
58517932
Čokoladna kora za tortu1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
"Koju god tortu da odlučite da napravite, znate da su kvalitet i ukus čokoladne kore za tortu nenadmašni."

Potrebni sastojci

  • maslac - 325 g kravlji
  • šećer - 570 g fini
  • vanila - 4 kašičice ekstrakta vanile
  • jaja - 5 komada
  • brašno - 125 g sa aktivatorom
  • brašno - 350 g
  • soda bikarbona - 2 i 1/4 kašičice
  • kakao - 110 g
  • sveže mleko - 2 šolje (500 ml), u kome se rastvori na 5 - 10 minuta, 2 kašičice jabukovog sirćeta ili soka od limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Nauljite ili obložite papirom za pečenje kvadratni pleh dimenzija 25 cm ili okrugli pleh prečnika 28 cm.

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Umutite maslac, šećer i vanilu dok ne postane penasta smesa.

Dodajte jaja jedno po jedno, a zatim prosejano brašno i sodu bikarbonu.

Zatim umešajte kakao i sveže mleko, u kojem ste prethodno rastvorili sirće ili sok od limuna.

Sipajte smesu u pleh i pecite oko 1 sat ili malo više. Na kraju, proverite da li je kora gotova čačkalicom.

Ostavite u plehu oko 5 minuta pre nego što čokoladnu koru prebacite na rešetku da se potpuno ohladi.

Ako čokoladnu koru umotate u foliju, možete je čuvati u frižideru do 2 nedelje.

Pre upotrebe, podelite koru na 2-3 odvojene, tanje čokoladne kore, koje ćete koristiti za svoju čokoladnu tortu.

Pogledajte i kako da napravite klasičnu koru od patišpanja za tortu ili zdraviju koru za tortu od oraha.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: