Kora za tortu

Tanya LevenovaTanya Levenova
Kuvar
16642679
Kora za tortu
Fotografije: Jordanka Taseva
1 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
"Laki recept za univerzalnu koru za torte, jer zaista ukusna torta uvek počinje upravo od kore"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • šećer - 150 g
  • ulje - 40 ml
  • brašno - 130 g
  • prašak za pecivo - 10 g
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja umutite mikserom da skoro pobele i onda dodajte šećer. Nakon toga idu ulje i brašno sa praškom za pecivo (kada dodajete brašno, mešajte špatulom).

Testo za koru sipajte u kalup za tortu (prečnika 24 cm), koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40-45 minuta, dok čačkalica kojom proveravate ne bude suva.

Peče se sa uključenim donjim grejačem skoro do samog kraja pečenja. U poslednjih 5-10 minuta se uključuju oba grejača.

Dobro ohlađena kora se preseče na 3 dela i koristi se za pripremanje domaće torte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: