Kora za tortu

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18372
01/10/2017
"Laki recept za univerzalnu koru za torte, jer zaista ukusna torta uvek počinje upravo od kore "
Priprema15 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno65 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano40 903
  • Pregledi tokom meseca690
  • Pregledi tokom sedmice150
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Jaja umutite mikserom da skoro pobele i onda dodajte šećer. Nakon toga idu ulje i brašno sa praškom za pecivo (kada dodajete brašno, mešajte špatulom).

Testo za koru sipajte u kalup za tortu (prečnika 24 cm), koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40-45 minuta, dok čačkalica kojom proveravate ne bude suva.

Peče se sa uključenim donjim grejačem skoro do samog kraja pečenja. U poslednjih 5-10 minuta se uključuju oba grejača.

Dobro ohlađena kora se preseče na 3 dela i koristi se za pripremanje domaće torte.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar