Kora za tortu

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
263
316
01/10/2017
"Laki recept za univerzalnu koru za torte, jer zaista ukusna torta uvek počinje upravo od kore"
Priprema15 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno65 min.
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 4
  • Ukupno pregledano64 600
  • Pregledi tokom meseca438
  • Pregledi tokom sedmice154
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano4

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Jaja umutite mikserom da skoro pobele i onda dodajte šećer. Nakon toga idu ulje i brašno sa praškom za pecivo (kada dodajete brašno, mešajte špatulom).

Testo za koru sipajte u kalup za tortu (prečnika 24 cm), koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40-45 minuta, dok čačkalica kojom proveravate ne bude suva.

Peče se sa uključenim donjim grejačem skoro do samog kraja pečenja. U poslednjih 5-10 minuta se uključuju oba grejača.

Dobro ohlađena kora se preseče na 3 dela i koristi se za pripremanje domaće torte.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar