Način pripreme
Topla čokolada je miks začina sa čudesnim mirosom i jakom antioksidantskom zaštitom za jačanje imuniteta.
U odgovarajuću posudu za kuvanje tople čokolade stavite 3 komada crne čokolade, prethodno fino izrendane. Sipajte malo vode (3 supene kašike) i stavite na vatru, mešajte samo 3 minuta da se čokolada rastopi.
Dodajte 1 šolju vode i ostale sastojke - rogač, kakao, braon šećer od šećerne trske, cimet, đumbir u prahu i 3 zrna kardamona. Sve sastojke promešajte i ostavite da vru 5 minuta, nakon toga premestite u posudu sa vatre i cediljkom procedite tečnost, sipajte u šolju.
Da bi imala efekat na organizam, poželjno je da popijemo ovaj antioksidantski napitak dok je još topao.
Sastojci u njoj su imunostimulanski, zasićenih ukusa i mirisa.
Topla čokolada sadrži flavonoide koji povećavaju dotok kiseonika do mozda i poboljšavaju pamćenje. Sa bogatim sadržajem antioksidanasa, više nego zeleni čaj i vino.
Kombinacija elemenata u ovom napitku pomaže u borbi protiv stresa, nervoze i depresije. Topla čokolada stimuliše endorfin, koji pomaže da se poboljša raspoloženje i pomaže da se osećamo srećniji.
Vegan topla čokolada sa rogačem, đumbirom i kardamonom za jači imunitet i rasdost u srcu!