Bonapeti.rs»Recepti»Napici»Topla čokolada»Vegan topla čokolada sa rogačem, đumbirom i kardamonom

Vegan topla čokolada sa rogačem, đumbirom i kardamonom

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4811405k
Vegan topla čokolada sa rogačem, đumbirom i kardamonom
Fotografije: Iliana Parvanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
3 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
8 min.
Porcije
1
"Dobra vest za vegane - imamo recept za odličnu vegan toplu čokoladu"

Potrebni sastojci

  • rogač u prahu - 2 kašičice, ravne
  • kakao u prahu - 2 kašičice, ravne
  • crna čokolada - 3 kockice, rendana
  • smeđi šećer - 1 ½ kašičice
  • voda - 1 šolja /250 ml
  • cimet - 1 prstohvat, cejlonski
  • đumbir u prahu - 2 prstohvata
  • kardamon - 3 zrna, suv
* merne jedinice

Način pripreme

Topla čokolada je miks začina sa čudesnim mirosom i jakom antioksidantskom zaštitom za jačanje imuniteta.

U odgovarajuću posudu za kuvanje tople čokolade stavite 3 komada crne čokolade, prethodno fino izrendane. Sipajte malo vode (3 supene kašike) i stavite na vatru, mešajte samo 3 minuta da se čokolada rastopi.

Dodajte 1 šolju vode i ostale sastojke - rogač, kakao, braon šećer od šećerne trske, cimet, đumbir u prahu i 3 zrna kardamona. Sve sastojke promešajte i ostavite da vru 5 minuta, nakon toga premestite u posudu sa vatre i cediljkom procedite tečnost, sipajte u šolju.

Da bi imala efekat na organizam, poželjno je da popijemo ovaj antioksidantski napitak dok je još topao.

Sastojci u njoj su imunostimulanski, zasićenih ukusa i mirisa.

Topla čokolada sadrži flavonoide koji povećavaju dotok kiseonika do mozda i poboljšavaju pamćenje. Sa bogatim sadržajem antioksidanasa, više nego zeleni čaj i vino.

Kombinacija elemenata u ovom napitku pomaže u borbi protiv stresa, nervoze i depresije. Topla čokolada stimuliše endorfin, koji pomaže da se poboljša raspoloženje i pomaže da se osećamo srećniji.

Vegan topla čokolada sa rogačem, đumbirom i kardamonom za jači imunitet i rasdost u srcu!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: