Način pripreme
U posudu stavite maslac i šećer, umutite u gladak krem. Dodajte kašiku ruma, dva jaja, blago umućena, maskarpone.
Istopite čokoladu - 100 g crne, 50 g mlečne, na pari i sipajte je u mlazu u smesu. U drugoj posudi pomešajte brašno, mlevene bademe i skrob.
Homogenizujte dobro i dodajte u porcijama suvu smesu u tečnu.
Postavite posudu parčetom papira za pečenje. Sipajte čokoladnu smesu, zaravnajte i ispecite na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni oko 20 minuta.
Gotov kolač ohladite i nakon toga isecite na pola. Isotpite 150 g crne čokolade na pari. Zagrejte slatko od kajsije i namažite jedan deo.
Odozgo prelijte blago ohlađenom čokoladom i stavite drugi deo čokoladnog kolača. Prelijte preostalom čokoladom. Ukrasite čokoladnim mrvicama i jagodama!
Nek vam je slatko! Čokoladni kolač sa sirom maskarpone je gotov.