Način pripreme
Prvo pripremamo čizkrem. U filadelfija sir dodajemo šećer u prahu, vanilu, rendanu koru od limuna i puding u prahu.
Smesu mutimo mikserom i prebacujemo u šrpic sa okruglim nastavkom.
Čokoladu rastopimo i ostavljamo da se ohladi.
Brašno, zajedno sa kakaom prosejemo.
Jaja umutimo na penu sa šećerom. U njih dodajemo vodu, ulje i čokoladu. Promešamo i na kraju dodajemo suvu smesu.
Pleh prečnika 20/30 cm obložimo papirom za pečenje.
Sipamo smesu za kolač i preko stavljamo čizkrem na kao rešetku, počinjemo sa spoljašnje strane. Na krem stavljamo borovnice.
Čokoladni kolač pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 170 stepeni 30-35 minuta.
Pečeni čokoladni kolač sa Filadelfija sirom ostavljamo u plehu da se ohladi i nakon toga vadimo uz pomoć papira.
Neka vam je slatko!