Način pripreme
Pre nego što pristupite mešanju smese, uključite rernu na 180 stepeni. Važno je da se kolač sa limunom peče u prethodno zagrejanoj rerni da bi dobro nabubrio.
Pripremite i limun. Pažljivo ga operite. Koru izrendajte na tanko rende, a sok iscedite i ostavite sa strane.
U odgovarajućoj posudi pomešajte brašno zajedno sa sodom i sodom bikarbonom, dodajte i prstohvat soli. Dobro promešajte.
U drugoj posudi pomešajte ostale sastojke - kiselo mleko, med i jaje. U ovu smesu dodajte maslinovo ulje, limunov sok i izrendanu koru limuna. Sve ponovo promešajte kako bi sastojci mogli dobro da se pomešaju.
U posudu sa brašnom sipajte i tečnu smesu i ponovo promešajte smesu. Ceo recept sam mutila bez miksera, već ručno običnom metalnom žicom za mućenje. Naravno, nije problem da pomognete sebi kućnim električnim aparatom.
Smesu sipajte u prethodno nauljenu tepsiju (s nekoliko kapljica maslinovog ulja).
Stavite kolač sa integralnim brašnom u rernu (koju ste prethodno zagrejali na 180 stepeni) da se ispeče.
Zdrav kolač sa limunom će biti gotov za otprilike 45 minuta.
Drvenim štapićem možete proveravati da li je dobro ispečen i u sredini.
Ne zaboravite da tokom prvih 10 minuta ne otvarate vratašca rerne da smesa ne bi spala.