Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Pirinač u rerni»Prolećno jelo sa zeljem i jajima

Prolećno jelo sa zeljem i jajima

Hristinka KolevaHristinka Koleva
Inovator
26844718
Prolećno jelo sa zeljem i jajima
Fotografije: Hristinka Koleva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Sveže prolećno jelo sa zeljem i jajima"

Potrebni sastojci

  • slanina - oko 150 g, sveža
  • zelje - 1 vezica
  • luk - 1 glavica star
  • mladi luk - 2 - 3 struka
  • pirinač - 100 g
  • biber - 1 kašičica
  • so
  • bujon od povrća - 800 ml
  • jaja - 6 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Zelje se očisti i popari se vrućom vodom.

Ocedi se i iseče se na sitno.

Slanina se iseče i zaprži se da pusti masnoću.

Dodaje se luk, zelje i na kraju pirinač. Začinjava se solju i biberom. Preliva se bujonom i zapeče se dok pirinač ne bude gotov.

Prolećno jelo se izvadi iz rerne.

U pirinču sa zeljem se prave udubljenja i razbijaju se jaja.

Posuda sa pirinčem se vraća u rernu i prolećno jelo sa zeljem i jajima se zapeće dok jaja ne budu gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: