Jednostavna torta sa pavlakom - Nataša

19/05/2020
"Jedinstveno ukusna i sočna torta, koju ćete želeti da probate iznova i iznova "
Priprema40 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno80 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano8
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prvo počinjemo sa pripremom kora. Žumanca odvajamo od belanaca. Belanca pomešamo sa 100 g šećera i mutimi mikserom na sneg. Žumanca umutimo sa preostalom količinom. U njih postepeno dodajemo i pavlaku. ponovo mutimo.

U smesu od žumanaca dodajemo belanca i mutimo uz pomoć spatule.

Brašno prosevamo sa praškom za pecivo i solju, postepeno dodajemo u smesu od jaja, mešamo pažljivo. Dobijenu smesu podelimo na 3 dela. U prvi deo dodajemo suvo grožđe, u drugi seme maka, u treći susam.

Svaki deo posebno pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni, stavljamo u pleh sa dnom koje se skida, prečnika oko 25 cm.

Tečnu pavlaku umutimo sa šećerom u prahu. Posebno na pari umutimo belanca sa šećerom, nakon toga dva dela pažljivo promešamo.

Počinjemo da sastavljamo tortu. Red kora je po vašem ukusu. Svaku koru obilno namažemo kremom. Sa strane poređamo piškote. Odozgo ukrašavamo po želji - voćem, šećernim ružicama, čokoladnim mrvicama ili nečim drugim po izboru.

Jednostavnu tortu sa pavlakom Nataša stavljamo na nekoliko sati u frižider pre serviranja.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar