Način pripreme
Za ovu pitu sa kremom prvo pripremamo puding krem, prema upustvu na pakovanju. Sipamo u plitku posudu, pokrivamo streč folijom i ostavljamo da se ohladi.
Jaja umutimo na penu zajedno sa šećerom. U njih dodajemo ulje, kiselo mleko i griz, pomešan sa praškom za pecivo i vanilom.
Uzimamo jednu koru, uz pomoć četke namažemo lepo smesu.
Stavljamo drugi red kora, rakođe namažemo, nakon toga treći - preko namažemo i stavljamo četvrdu koru koju ne mažemo.
Na kraću stranu kora stavljamo 1/4 krema. Kore uvijamo u rolat i stavljamo u pelh, obložen papirom za pečenje.
Na isti način radimo i sa drugim korama. Dobijamo 4 rolata.
Namažemo rastopljenim kravljim maslacem.
Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 170 stepeni 30 minuta.
Dok je još topla slatka pita, posipamoe je šećerom u prahu.
Isečemo kad se potpuno ohladi nežna slatka pita sa pudingom.
Neka vam je slatko!