Način pripreme
Pomešamo brašno, jaje, svinjsku mast, so, mleko u posudi dok se ne dobije tvrdo testo. Testo delimo na tri jednaka dela.
Uzimamo komad i razvijamo u krug, pravimo još dva lista na isti način i stavljamo ih jedan na drugi, Između njih posipamo brašno, nakon čega oklagijom rasprostiremo jedan list koliko nam treba za veličinu tepsije u kojoj će se peći naša pita.
Isto se radi i sa druga tri lista. Uvijamo listove i stavljamo ih u kesicu na sat vremena u frižideru.
Izmrvimo sir, jaja, šećer i rum i dobro promešamo.
Stavljamo papir za pečenje u tepsiju, na papir stavljamo list testa, nakon toga polovinu sira, drugi list testa i ostali sir, stavljamo poslednji list testa i mažemo umućenim jajetom sa malo meda ili šećera.
Pečemo ukusni kolač u zagrejanoj rerni dok testo ne postane braon boje.
Nakon što se ohladi sečemo slatku pitu sa sirom.