Način pripreme
U posudu stavite višnje i dodajte šećer i vodu.
Stavite višnje na umerenu vatru i pustite da se kuvaju, kako bi voće moglo pustiti više sirupa iz višanja, potrebno im je 20-30 minuta.
Za pripremu zgušnjivača uzmite posudu i stavite 2 kašike soka od limuna i 3 kašike kukuruznog skroba i viljuškom pažljivo rastvorite skrob u soku.
Stavite na vatru i kuvajte na umerenoj vatri oko 2-3 minuta da se smesa pretvori u gusti krem.
Kada se tokom kuvanja voća formira pena, tada su višnje pustile sav sok.
Ovde već dodajte zgušnjivač i dobro promešajte.
Pustite da ključa na jakoj vatri oko deset minuta uz stalno mešanje.
Skinite sa vatre i procedite.
Uzimamo cediljku i kroz nju procedite toping, koristeći kašiku.
Gotovi toping od višanja sipajte u odgovarajuće boce.
Ovaj toping koristimo prilikom pravljenja kolača i poslastica