Sladoled sa breskvama i pavlakom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
593
19/05/2020
"Izenadite goste ovim domaćim sladoledom sa breskvama i pavlakom "
Priprema10 min.
Ukupno10 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano50
  • Pregledi tokom meseca50
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • slatka pavlaka - 500 ml
  • kondenzovano mleko - 250 g, slatko
  • breskve - 2 komada
  • vanila - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i oljuštite breskve. Odstranite koštice i isecite ih na male parčiće.

Stavite ih u posudu ručnog miksera i pasirajte dok ne postane homogena smesa bez parčića.

U posudu miksera stavite pavlaku i vanilu. Umutite mikserom.

Ako primetite da počinje da se zgušnjava dodajte kondenzovano mleko i nastavite da mutite u vazdušast krem.

Prebacite krem od pavlake u plastičnu kutiju sa poklopcem.

Dodajte breskve i mešajte domaći mlečni sladoled.

Zatvorite poklopac i ostavite u frižideru jednu noć da se stegne.

Sledećeg dana zvadite sladoled sa breskvama i pavlakom i servirajte.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar