Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sladoled»Mlečni sladoled»Sladoled sa breskvama i pavlakom

Sladoled sa breskvama i pavlakom

Sladoled sa breskvama i pavlakom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
5
"Izenadite goste ovim domaćim sladoledom sa breskvama i pavlakom"

Potrebni sastojci

  • slatka pavlaka - 500 ml
  • kondenzovano mleko - 250 g, slatko
  • breskve - 2 komada
  • vanila - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i oljuštite breskve. Odstranite koštice i isecite ih na male parčiće.

Stavite ih u posudu ručnog miksera i pasirajte dok ne postane homogena smesa bez parčića.

U posudu miksera stavite pavlaku i vanilu. Umutite mikserom.

Ako primetite da počinje da se zgušnjava dodajte kondenzovano mleko i nastavite da mutite u vazdušast krem.

Prebacite krem od pavlake u plastičnu kutiju sa poklopcem.

Dodajte breskve i mešajte domaći mlečni sladoled.

Zatvorite poklopac i ostavite u frižideru jednu noć da se stegne.

Sledećeg dana zvadite sladoled sa breskvama i pavlakom i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: