Način pripreme
Merna šolja je zapremine 250 ml.
Belanca se odvoje od žumanaca. Belanca se mute u sneg sa prstohvatom soli i 1 supenom kašikom šećera.
U posebnoj posudi se mute žumanca sa šećerom. Dodaju se ulje i sveže mleko.
Brašno prosejano sa praškom za pecivo i mleveni orasi.
Na kraju se u osnovnu smesu dodaju belanca. Lagano se pomešaju špatulom.
Smesa se prebacuje u nauljeni i nabrašnjeni kalup za torte.
Kora sa orasima se peče na 180 stepeni 25-30 minuta. Karamel sirup se priprema tako što se šećer stavlja u šerpu.
Ostavlja se na ringli da se karamelizuje.
Sipa se voda i ostavlja se još malo da se istopi karamel. Ohlađena kora se preliva sirupom.
Preliveni kolač se ostavlja na 5 minuta kako bi kora upila sirup.
Kolač sa orasima se zaliva odozgo i sa strana čokoladom istopljenom na pari, kikiriki puterom i uljem.
Ukrašava se orasima.
Preliveni kolač sa orasima se hladi 2-3 sata u frižideru.