Bonapeti.rs»Recepti»Palačinke»Slane Palačinke»Slane vegan palačinke

Slane vegan palačinke

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4661205k172
Slane vegan palačinke
Fotografije: Iliana Parvanova
1 / 5
21/05/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
10
"Slane vegan palačinke serviramo i jedemo prvo očima, posle nepcetom"

Potrebni sastojci

  • ovseno mleko - 1 šolja (4 supene kašike, fine ovsene pahuljice)
  • kukuruzni skrob - 3 - 4 supene kašike
  • integralno brašno - 14 supenih kašika
  • kukuruzni skrob - 1 supena kašika
  • laneno brašno - 1 ravna supena kašika
  • kumin - ½ ravne kašičice
  • kari - 3 prstohvata
  • kurkuma - 1/3 kašičice
  • aleva paprika - 1/3 kašičice
  • biber - 3 prstohvata
  • soja sos - 1 kašičica
  • soda bikarbona - 1 ravna kašičica
  • jabukovo sirće - 1 supena kašika
  • himalajska so - ½ kašičice, po ukusu
  • nerafinisano suncokretovo ulje - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremamo ovseno mleko, sipamo 4 supene kašike finih ovsenih pahuljica u šolju i dodajemo do vrha filtriranu ili izvornu vodu.

Ostavljamo da stoje oko 15 minuta.

Nakon toga sipamo u duboku posudu i sameljemo štapnim mikserom (po želji možemo da sameljemo u nutribulitu). Ukoliko nema potrebe procedimo domaće biljno mleko, pošto zdrave ovsene pahuljice doprinose gustini smese za naše vegan palačinke.

U njega dodajemo 1 ravnu kašiku sode bikarbone, 1 supenu kašiku jabukovog sirćeta, 1 supenu kašiku kukuruznogr sroba, 2 supene kašike nerafinisanog suncokretovog ulja -i sve sastojke: ½ kašičice himalajske fino samlevene soli - po ukusu, ½ ravne kašičice kumina, 3 prstohvata karija, 1/3 kašičice kurkume, 1/3 kašičice aleve paprike , 3 prstohvata bibera i 1 ravnu kašičucu soja sosa.

Mešamo žicom, postepeno dodajemo 3-4 supene kašike kukuruznog brašna, 14 supenih kašika integralnog brašna i 1 ravnu supenu kašiku lanenog brašna - domaće samlevenog lana u nutribulitu.

Od smese dobijamo 10 palačinaka srednje veličine oko 13-15 cm prečnika. Pečemo ih bez masti u ugrejanom keramičkom tiganju sa dnom koje se ne lepi.

Gotove slane palačinke poklopimo da se ne suše, svkau novu stavljamo ispod prethodne u posudu da bismo sačuvali toplotu i mekoću.

Serviramo slane vegan palačinke pripremljene za tren oka, odgovarajuće su za doručak, ručak, užinu, piknik, za put ili ručak u kutiji. Po želji kombinujte sa pestom, domaćom ljutenicom, ajvarom, humusom, vegan umakom ili sa domaćim slatkom, medom.

Veoma ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: