Vegan sutlijaš - ovseno mleko sa pirnčem

22/05/2020
"Vegan sutlijaš - bajka u tanjiru "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano8
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1 šolja
  • voda - 2 šolje
  • smeđi šećer - 1 šoljica (10 supenijh kašika) kristal
  • ovseno mleko - 2 - 3 šolje, domaće
  • cimet - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo i potopimo pirinač u hladnu vodu na nekoliko sati da nabubri.

Da bismo pripremili vegan sutlijaš koristimo biljno mleko, u ovom slučaju domaće ovseno mleko (prvo potopimo ovsene fine pahuljice u izvorsku vodu, nakon 15 minuta meljemo i dobijenu tečnost /proporcije su 1:4 - orašasti plodovi:voda).

U šerpu sipamo 2 šolje vode, sipamo pola količine braon kristal šećera i nakon što se rastvori dodajemo pirinač (isceđen od vode, sa kojom go potapamo).

Mešamo često da se ne lepi po dnu i malo pre nego što se skuva i voda skoro ispari skroz - dodajemo 1 šolju ovsenog mleka i preostali braon šećer. Ne prestajemo da mešamo drvenom kašikom i dodajemo još 1 šolju ovsenog mleka.

Čim se pirinač skuva skidamo sa vatre. Pošto je gusto, pre nego što se još više zgusne - serviramo za svežu konzumaciju. Po želji desert može da odstoji, možemo dodati još malo ovsenog mleka i tako - malo tečnije nego što treba da ostavimo da nabubri.

Po želji posipamo cimetom i ukrašavamo orašastim plodovima.

Rakošan vegan sutlijaš - ovseno mleko sa pirinčem, nežnog ukusa koji liči na klasični sutlijaš. Jedinstveno ukusan desert - odgovarjaući za jedan doručak koji zasiti.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar