Domaći fetučini Alfredo

22/05/2020
"Prijatno sa domaćim fetučinima Alfredo "
Priprema60 min.
Kuvanje7 min.
Ukupno67 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano10
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • za pripremu testa
  • brašno - 200 g
  • jaja - 2 komada
  • za pripremu sosa
  • beli luk - 2 čena
  • pavlaka za kuvanje - 200 ml
  • kačkavalj - 100 g
  • maslac - 60 - 70 g
  • voda - 80 ml od same vode u kojoj su se kuvale špagete
  • origano - po ukusu
  • biber - po ukus
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Za testo: Umese se brašno i jaja. Nakon toga se stavljaju u foliju ili najlon kesicu i ostavlja se da se odmori u frižideru na 30 minuta.

Posle se deli na 4 dela i pomoću mašine za razvijanje paste, razvijaju se do poslednjeg stepena i seku se.

Ostavljaju se da odmore otprilike sat vremena, nakon čega se kuvaju u posoljenoj ključaloj vodi, dok ne isplivaju na površinu. Nije potrebno da se ispiru.

Za sos: U tiganj se stavlja maslac da se istopi, nakon čega se dodaje beli luk, pazeći da ne zagori. Dodaje se pavlaka i voda iz špageta.

Kačkavalj može da se doda direktno u sos ili u tanjir kao završetak jela. Dodaju se začini.

Kada se sos zgusne spreman je za upotrebu. Fetučini mogu da se sipaju u sos u tiganj ili da se serviraju posebno u tanjir.

Domaći fetučini Alfredo su gotovi.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar