Način pripreme
Za testo: Umese se brašno i jaja. Nakon toga se stavljaju u foliju ili najlon kesicu i ostavlja se da se odmori u frižideru na 30 minuta.
Posle se deli na 4 dela i pomoću mašine za razvijanje paste, razvijaju se do poslednjeg stepena i seku se.
Ostavljaju se da odmore otprilike sat vremena, nakon čega se kuvaju u posoljenoj ključaloj vodi, dok ne isplivaju na površinu. Nije potrebno da se ispiru.
Za sos: U tiganj se stavlja maslac da se istopi, nakon čega se dodaje beli luk, pazeći da ne zagori. Dodaje se pavlaka i voda iz špageta.
Kačkavalj može da se doda direktno u sos ili u tanjir kao završetak jela. Dodaju se začini.
Kada se sos zgusne spreman je za upotrebu. Fetučini mogu da se sipaju u sos u tiganj ili da se serviraju posebno u tanjir.
Domaći fetučini Alfredo su gotovi.