Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Pile Frančeze sa fetučinima Alfredo za garnirung

Pile Frančeze sa fetučinima Alfredo za garnirung

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2133k202
Pile Frančeze sa fetučinima Alfredo za garnirung
Fotografije: marcheva14
1 / 3
16/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Veoma ukusno jelo, sočno, mekano, aromatično. Nemam više šta da kažem, obavezno treba da se proba"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 2 komada
  • brašno - 1/2 šolje, belo
  • jaja - 2 komada
  • peršun - 1 šaka, kovrdžav (iseckan)
  • parmezan - 50 g
  • belo vino - 100 ml, suvo
  • pileći bujon - 240 ml
  • karanfilić - 1 ružica
  • maslinovo ulje - 4 supene kašike
  • maslac - 4 supene kašike
  • sok od limuna - od 1/2 limuna
  • so
  • biber
  • FETUČINI ALFREDO
  • fetučini - 300 - 400 g
  • luk - 1/2 glavice, iseckan
  • so
  • biber
  • pavlaka - 100 ml
  • beli luk - 3 čena, izgnječen
  • parmezan - 100 g
  • sušeni paradajz - oko 140 g u maslinovom ulju
  • peršun - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće grudi se sa deblje strane prepolove horizontalno, ne treba potpuno da se raseku, da bude kao leptir. Stavljaju se dva lista folije i debelom šerpom sa plitkim dnom se izlupa, ne treba da se pokida meso.

Jaja se razbiju u posudu sa solju, biberom, muti se viljuškom. Peršun se isecka, dodaje se i izrenda parmezan. Sve se promeša viljuškom da se dobije kaša. U plitak tanjir se sipa brašno. Beli luk se izgnječi nožem.

U tiganju se ugreva maslinovo ulje, maslac i ružica karanfilića za aromu. Svaki leptir mesa se potopi u brašno sa svih strana, otrese se višak brašna i potapa se u smesu od jaja. Prži se u ugrejanoj masti 3-4 minuta na umerenoj vatri. Vadi se. Karanfilić se vadi.

U isti tiganj se sipa vino, beli luk, dodaje se sok od 1/2 limuna i drvenom kašikom se prolazi po dnu tiganja, da se odlepe komadi piletine, dodaje se bujon peršun i malo maslaca. Ostavljamo da se krčka nekoliko minuta i dodajemo pileće grudi. Kuva se još 2 minuta, vadi se i servira tako što se preliva sa nekoliko kašika sosa.

Fetučini Alfredo

Fetučini se skuvaju prema uputstvu na pakovanju. Sušeni paradajz se ocedi i osuši iz maslinovog ulja. Iseče se na kockice.

U tiganju se ugreva maslinovo ulje. Dodaje se iseckan luk, izgnječen beli luk, pomeša se i kuva dok ne omekšaju sastojci. Dodaje se pavlaka, so i biber i ostavlja na nekoliko sekundi, meša se dok ne provri.

Dodaju se skuvana fetučini pasta, izrendan parmezan i sušeni paradajz na kockice. Promeša se i skine se sa vatre, posipa se iseckanim peršunom. Servira se.

Izvor: MasterChef J. Mielle

Napomena: Izuzetno ukusno predjelo, važno je da se se piletina prži tačno vreme koje je nadeveno. Bude sočno, mekani i aromatično.

Garnirung odgovara, uprkos tome što se Alfredo fetučini pripremaju sa slaninom isečenom na kockice, ali u ovom slučaju bi bilo previše teško i ja sam procenila da ih pripremim samo sa sušenim paradajzom, koji daju predivan kiselkast ukus i miris paradajza.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: