Brze svinjske marinirane šnicle

22/05/2020
"Ovako brze šnicle nikada niste pravili "
Priprema15 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno65 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano39
  • Pregledi tokom meseca39
  • Pregledi tokom sedmice20
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjske šnicle - 4 komada, od vrata
  • luk - 2 glavice
  • za marinadu
  • ulje - 4 - 5 supenih kašika
  • sok od limuna - 1 supena kašika
  • belo vino - 200 ml
  • biber - 1 kašičica
  • origano - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • voda - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavite izrendanu glavicu luka i sitno iseckan čen belig luka.

Dodajte origano, biber, so, šećer, ulje, sok od limuna i belo vino.

Promešajte sastojke i potopite šnicle od vrata u marinadu na 10-15 minuta.

Nakon toga poređajte šnicle u pleh i sipajte odozgo ostatak marinade za svinjetinu i malo vode.

Uvijte pleh folijom i stavite u ugrejanu rernu na 220 stepeni 40 minuta.

Nakon toga skinite foliju, okrenite šnicle i rasporedite preko luk, isečen na krugove.

Vratite marinirane svinjske šnicle u rernu i pecite još 10 minuta.

Izvadite pleh, poklopite poklopcem i ostavite gotove marinirane šnicle da se dinstaju 10 minuta pre serviranja.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar