Tulumbe

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
20/09/2017
"Ra-sko-šne! Znamo da su i vama omiljene "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 812
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom sedmice7
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • voda - 300 ml
  • brašno - 300 g
  • šećer - 4 kocke
  • jaja - 4 komada
  • maslac - 1 kašika, kravli
  • Za sirup
  • šećer - 200 - 250 g
  • voda - 300 ml
  • vanilin šećer - 2 kesice
* merne jedinice

Način pripreme

Za testo: Stavite vodu u šerpu da proključa, zatim dodajte maslac, šećer i brašno i mešajte drvenom kašikom, dok se smesa ne zgusne, pa je zatim sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi i dodajte jedno po jedno jaje.

U duboku šerpu sipajte ulje i stavite ga na ringlu. Čim se zagreje, uz pomoć velikog šprica istisnite tulumbe u šerpu.

Kada se isprže, tulumbe izvadite i odmah potopite u prethodno napravljen sirup. Sirupom koji ostane prelijte sve tulumbe.

Za sirup: U šerpu stavite šećer i vodu, dok ne proključaju, pa čim provri, sklonite sirup sa vatre i dodajte vanilin šećer i kašikom dobro umutite.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti