Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Šnicle»Pohovane pileće šnicle sa kačkavaljem

Pohovane pileće šnicle sa kačkavaljem

Pohovane pileće šnicle sa kačkavaljem
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
8 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
18 min.
Porcije
4
"Prijatno uz ove pohovane pileće šnicle sa kačkavaljem"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 1 komad
  • so
  • biber
  • pileći bujon - 1/2 kockice
  • jaje - 1 komad
  • brašno - 1 kašika
  • kačkavalj - 50 g, narendan
  • peršun - vezica
* merne jedinice

Način pripreme

Operite meso i isecite ga na odvojene pileće šnicle.

Začinite solju, biberom i pilećim bujonom.

Umutite jaje u tanjiru. Dodajte u njega narendan kačkavalj i peršun, isečen na sitno.

Uvaljajte šnicle sa obe strane u brašno.

Potopite u jaja i ispržite pohovane šnicle u vrućem ulju dok ne budu gotove.

Izvadite pohovane pileće šnicle sa kačkavaljem na kuhinjski ubrus.

Servirajte pohovane pileće šnicle sa kačkavaljem dok su tople.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: