Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Štrudla»Mekane štrudle od jabuka

Mekane štrudle od jabuka

Potrebitel#246506Potrebitel#246506
Početnik
1348
Mekane štrudle od jabuka4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
6
"Male štrudle od jabuka, koje su naš kulinarski ponos danas"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 275 g / 1 paket hladnog, tankog/
  • za nadev
  • jabuke - 1 velika ili 2 manje
  • suvo grožđe - 50 g
  • orasi - mrvljeni, količina koliko i rendanih jabuka
  • cimet - po ukusu
  • štapić vanile - po ukusu
  • smeđi šećer - 1 - 2 supene kašike
  • sok od limuna - 1 supena kašika, sveže isceđen
* merne jedinice

Način pripreme

Najbolje budu sa hladnim lisnatim testom, zato što su kore tanke i zbog toga mekane štrudle od jabuka deca lakše mogu konzumirati.

Osim toga, upakovane su papirom za pečenje, one koje ja koristim, što je veoma praktično. 275 g je pakovanje.

Vadimo paket iz frižidera najmanje 10 minuta pre pripreme, da malo odstoji na sobnoj temperaturi i tako se ne lomi prilikom odvijanja, nego se lakše oblikuju štrudle.

Prvo, uključimo rernu da se ugreje na 220-230 stepeni dok ih pripremamo, obavezno treba da bude jako ugrejana od samog početka, kada se lisnato testo peče.

Počinjemo da pravimo smesu za nadev štrudli, u posudi pomešamo očišćene i krupnije izrendane jabuke, krupnije samlevene ili iseckane orahe. Lepo promepamo da se svi sastojci sjedine i postanu homogenu.

Isečemo testo na kockcie, kako je navedeno na slici - sipamo u centar svakog parčeta nadev od jabuka i rasporedimo ravnomerno.

Pažljivo zatvaramo štrudle od jabuka, dobijamo kao koverat za pismo i poređamo u pleh. Ostavljamo bar 1/2 cm razmak između, da se ne zalepe kad nadođu prilikom pečenja.

Pečemo oko 10-15 minuta na srednjem nivou dok ne dobiju lepu zlatnu boju.

Nakon što izvadimo iz rerne, što je najteže da se ispuni je da ostavimo štrudle od jabuka da stoje 10 minuta dok se ne ohlade, jer moji gladnici nemaju strpljenja da čekaju.

Kad se dovoljno ohlade - posipamo šećerom u prahu i jedemo!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: