Tiramisu sa belom čokoladom
bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Tiramisu»Tiramisu sa belom čokoladom

Tiramisu sa belom čokoladom

Tiramisu sa belom čokoladom
Fotografije: Hristinka Koleva
1 / 2
29/05/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Porcije8
"Uživajte u nežnom tiramisu sa belom čokoladom - kulinarsko remek-delo za specijalne trenutke"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

100 ml pavlake ugrevamo da provri. Sipamo preko izlomljene čokolade. Promešamo i ostavljamo da se ohladi.

Žumanca pomešamo sa maskarpone sirom i šećerom i stavljamo na paru. Krem kuvamo dok se ne zgusne (7-8 minuta).

Ostavljamo da se ohladi.

Preostalu tečnu pavlaku mutimo dok se ne zgusne. Dodajemo hladan krem.

Beli ganaš (pavlaku + belu čokoladu) mutimo.

U kafu dodajemo Marsalu.

Na odgovarajući poslužavnik stavljamo malo krema. Poređamo 7 piškota na sekund potopljenih u kafu.

Preko stavljamo beli ganaš, a preko njega 1/2 krema. Nakon toga drugi red piškota, beli ganaš i krem.

Tiramisu stavljamo u frižider na 2-3 sata.

Neposredno pre serviranja tiramisu sa belom čokoladom posipamo kakaom.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: