Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Trouglovi»Slatki trouglovi sa jabukama i đumbirom

Slatki trouglovi sa jabukama i đumbirom

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4661205k176
Slatki trouglovi sa jabukama i đumbirom
Fotografije: Iliana Parvanova
1 / 10
29/05/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
8
"Ukusan doručak za sladak početak dana - trouglovi sa jabukama i đumbirom"

Potrebni sastojci

  • za 8 komada
  • jabuke - 1 komad, rendana (srednje veličine)
  • slatko od krušaka - 3 supene kašike, domaće
  • ovsene pahuljice - ½ šoljica, krupnije
  • voda - 1 šoljica
  • đumbir - ½ kašičica (rendan)
  • cimet - 1 prstohvat
  • kore za pitu - 2 komada, fine
  • nerafinisano suncokretovo ulje - za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvamo krupnije ovsene pahuljice (možemo koristiti miks integralnih - od ječma, raži, pšenične i ovsene), neprestano mešamo da se ne lepe po dnu šerpe.

Kuvamo dok ne upiju svu vodu. Nakon toga skidamo sa vatre i pomešamo sa ostalim sastojcima za nadev - jabukom (oljuštenom i rendanom) domaćim slatkom od krušaka (u komadima), svežim korenom đumbira (oljuštenim i izrendanim što je moguće finije, da bismo sklonili konce) i cimet.

Po želji možemo da zasladimo dodatno, ali nije potrebno, pošto je slatko od krušaka dovoljno slatko i slatke pitice su veoma nežnog ukusa. Podelimo nadev na 8 delovia.

Svaku od dve fine kore za pitu sečemo na 4 kratke trake.

Uzimamo prvu traku, rasporedimo po celoj dužini 1/8 nadeva od jabuka - deo koji je određen za nju. Savijemo na trouglive (kao na slici) i brzim pokretima, pošto je nadev sočan, a kore su fine i brzo omekšaju.

Ponavljamo isto i sa preostalim korama i nadevom i svaku novu piticu poređamo u pleh, prethodno namazan nerafinisanim suncokretovim uljem. Uz pomoć silikonske četke namažemo i odozgo nerafinisanom suncokretovim uljem.

Pečemo trouglove na 180-200 stepeni oko 20 minuta dok ne dobiju tamnozlatnu boju.

Aromatični i zdravi slatki trouglovi sa jabukama i đumbirom - sa mekim nadevom i hrskavom koricom.

Za jedan čudesno ukusan doručak!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: