Preliveni slatki trouglovi

08/10/2019
"Život je mnogo lepši od kada počinjemo dan sa ovim prelivenim kolačima "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano73
  • Pregledi tokom meseca28
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 800 g
  • orasi - 1 šaka, mleveni
  • džem - 1 tegla
  • za sirup
  • šećer - 2 šolje
  • voda - 2 šolje
  • sok od limuna - od 1/2 limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Testo ostavite da odstoji i razvucite lagano uz pomoć oklagije na brašnom posutoj radnoj površini. Isecite na kockice, sa stranama od oko 10 cm. U sredinu svakog od njih stavite po malo džema /nema veze kakav je/ i mlevene orahe.

Nakon toga kockice presavijte na dva dela da dobijemo trouglove. Ivice dobro pritiskamo da se ne otvore prilikom pečenja. Ostavljamo ih na papri za pečenje i pleh pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata.

Pečene trouglove vadimo i ostavljamo da se ohlade. Za to vreme pripremamo sirup, sa njime ćemo ih preliti. U šerpi ugrevamo vodu i u nju dodajemo šećer i sok od limuna.

Sve promešamo i skidamo sa vatre. Ovako pripremljeni sirup koristimo kao preliv za trouglove. Prelivene kolače ostavljamo da odstoje jednu noć na hladnom i onda ih serviramo.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar