Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Trouglovi»Preliveni slatki trouglovi

Preliveni slatki trouglovi

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64817250
Preliveni slatki trouglovi1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Život je mnogo lepši od kada počinjemo dan sa ovim prelivenim kolačima"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 800 g
  • orasi - 1 šaka, mleveni
  • džem - 1 tegla
  • za sirup
  • šećer - 2 šolje
  • voda - 2 šolje
  • sok od limuna - od 1/2 limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Testo ostavite da odstoji i razvucite lagano uz pomoć oklagije na brašnom posutoj radnoj površini. Isecite na kockice, sa stranama od oko 10 cm. U sredinu svakog od njih stavite po malo džema /nema veze kakav je/ i mlevene orahe.

Nakon toga kockice presavijte na dva dela da dobijemo trouglove. Ivice dobro pritiskamo da se ne otvore prilikom pečenja. Ostavljamo ih na papri za pečenje i pleh pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata.

Pečene trouglove vadimo i ostavljamo da se ohlade. Za to vreme pripremamo sirup, sa njime ćemo ih preliti. U šerpi ugrevamo vodu i u nju dodajemo šećer i sok od limuna.

Sve promešamo i skidamo sa vatre. Ovako pripremljeni sirup koristimo kao preliv za trouglove. Prelivene kolače ostavljamo da odstoje jednu noć na hladnom i onda ih serviramo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Korisnik#308162
Korisnik#308162
Ovo je lepo i bez preliva
08.01.2023 12:05