Slatki trouglovi sa orasima

Sonja StanulovaSonja Stanulova
Glavni urednik
250
123
18/02/2017
"Toliko nam se dopao njihov ukus, da smo ih pravili tri puta, Sada je red na Vas."
Priprema20 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno45 min.
Porcije80
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 403
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • za testo
  • maslac - 125 g
  • šećer - 100 g
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • žumance - 1 komad
  • brašno - 225 g
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • za premazivanje
  • slatko od kajsija - 3 - 4 kašike
  • maslac - 150 g
  • šećer - 150 g
  • vanilin šećer - 2 kesice
  • orasi - 100 g mleveni + 150 g nasečeni
  • za glazuru
  • crna čokolada - 200 g
  • ulje - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno u posudu. Dodajte šećer, maslac, žumance i vanilin šećer. Umesite meko i glatko testo. Ostavite u frižideru 1 sat. Razvucite testo oklagijom na koru veličine pleha za pečenje i prebacite u pleh, koji ste obložili papirom za pečenje. Namažite koru slatkom od kajsija.

U kaseroli rastopite maslac, šećer i dodajte mlevene orahe. Dobro promešajte i skinite sa vatre. U ovu smesu dodajte nasečene orahe. Dobro promešajte, ostavite da se prohladi i rasporedite preko kore.

Pecite na 180 stepeni oko 25 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi. Nasecite koru na trake jednake širine i dužine. Dobivene kvadrate presecite po dijagonali, tako da dobijete 2 trouglasta kolača.

Istopite čokoladu i u nju dodajte ulje. Dobro promešajte. Uzmite svaki trougao i potopite mu krajeve u čokoladu. Ostavite trouglove preko rešetke da se čokolada stvrdne i nakon toga ih prebacite u kutiju.

Kako bi lakše koru prebacili u pleh za pečenje, razvicite je preko papira za pečenje i zajedno sa njime je prebacite. Umesto oraha, možete koristiti lešnike ili bademe.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar