Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Slatki trouglovi sa orasima

Slatki trouglovi sa orasima

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Slatki trouglovi sa orasima
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
80
"Toliko nam se dopao njihov ukus, da smo ih pravili tri puta, Sada je red na Vas."

Potrebni sastojci

  • za testo
  • maslac - 125 g
  • šećer - 100 g
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • žumance - 1 komad
  • brašno - 225 g
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • za premazivanje
  • slatko od kajsija - 3 - 4 kašike
  • maslac - 150 g
  • šećer - 150 g
  • vanilin šećer - 2 kesice
  • orasi - 100 g mleveni + 150 g nasečeni
  • za glazuru
  • crna čokolada - 200 g
  • ulje - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno u posudu. Dodajte šećer, maslac, žumance i vanilin šećer. Umesite meko i glatko testo. Ostavite u frižideru 1 sat. Razvucite testo oklagijom na koru veličine pleha za pečenje i prebacite u pleh, koji ste obložili papirom za pečenje. Namažite koru slatkom od kajsija.

U kaseroli rastopite maslac, šećer i dodajte mlevene orahe. Dobro promešajte i skinite sa vatre. U ovu smesu dodajte nasečene orahe. Dobro promešajte, ostavite da se prohladi i rasporedite preko kore.

Pecite na 180 stepeni oko 25 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi. Nasecite koru na trake jednake širine i dužine. Dobivene kvadrate presecite po dijagonali, tako da dobijete 2 trouglasta kolača.

Istopite čokoladu i u nju dodajte ulje. Dobro promešajte. Uzmite svaki trougao i potopite mu krajeve u čokoladu. Ostavite trouglove preko rešetke da se čokolada stvrdne i nakon toga ih prebacite u kutiju.

Kako bi lakše koru prebacili u pleh za pečenje, razvicite je preko papira za pečenje i zajedno sa njime je prebacite. Umesto oraha, možete koristiti lešnike ili bademe.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: