Način pripreme
U posudi mikserta umutimo jaja sa šećerom i kašičicom kafe espresa.
Kad smesa pobeli i šećer se rastopi, dodajemo brašno, pomešano sa praškom za pecivo.
Mešamo smesu za kolač i sipamo u pleh, obložen papirom za pečenje prečnika 32 sa 26 cm.
U ugrejanoj rerni na 180 stepeni pečemo koru, proveravamo čačkalicom za zube, treba da izađe suva, oko 15 minuta i izvadimo na vlažnu krpu, okrećemo.
Skidamo papir i uvijamo u rolat.
Tečna čokolada treba da bude na sobnoj temperaturi, ova je bela i braon - viljuškom mešamo da se pomešaju dve boje.
Namažemo koru od patišpanja sa 150 g tečne čokolade i uvijamo u rolat.
Stavljamo pripremljeni slatki rolat na poslužavnik i stavljamo u frižider na 30 minuta.
Vadimo, posipamo šećerom u prahu i ukrašavamo rolat od patišpanja tečnom čokoladom i kriškama jagoda.
Ukusno i lako za praznik!
Neka vam je slatko!