Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Čokoladna torta»Torta sa domaćom tečnom čokoladom i patišpanj korama

Torta sa domaćom tečnom čokoladom i patišpanj korama

EliEli
Pomoćnik kuvara
7126
Torta sa domaćom tečnom čokoladom i patišpanj korama
Fotografije: Anonymous
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
90 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
115 min.
Porcije
12
"Ljubitelji slatkih izazova će nas razumeti - još danas ćemo pripremiti bar dve ovakve domaće čokoladne tortice"

Potrebni sastojci

  • za čokoladu
  • šećer - 2 šolje
  • maslac - 1 supena kašika
  • vanila - 1 kesica
  • sveže mleko - 3 šolje
  • kakao - 3 supene kašike
  • brašno - 1/2 šolje
  • za koru
  • jaja - 5 komada
  • brašno - 125 g
  • šećer - 125 g
  • kakao - 3 supene kašike
  • so - prstohvat
  • za krem
  • smesa za torte - 1 komad, gotova
  • sveže mleko - 250 ml
  • za ukras
  • banane - 1 komad
  • čokoladne mrvice - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Da biste pripremili koru za tortu u dve posude odvojite belanca i žumanca. Belanca umutite na sneg sa solju i postepeno dodajte 1/3 šećera.

Kad umutite na sneg, pređite da mutite žumanca sa preostalim šećerom dok ne dobijete svetložut krem.

Nakon što budete gotovi, počnite da dodajete malo po malo od belanaca u žumanca sa brašnom i kakaom, ređajte - belanca, brašno, kakao i tako dok ne potrošite sastojke.

Dobro promešajte i sipajte u okruglu tepsiju preko namazanog papira za pečenje. Koru pecite na 180 stepeni oko 20-25 minuta.

Kad bude gotovo, ostavite da se ohladi.

Dok se kora peče, pređite na pravljenje tečne čokolade. Pomešajte sve suve sastojke u dubokoj posudi i dodajte mleko.

Procedite smesu u šerpu i stavite na vatru.

Mešajte često da smesa ne zagori. Kad se prvi balon pojavi tečna čokolada je gotova.

Kad kora bude gotova, možete preći na krem. Pomešajte sadržaj kesice sa mlekom u visokoj posudi i mutite mikserom bar 4 minuta.

Isecite koru na dva dela. Preko donjeg dela sipajte smesu za krem torte. Pokrijte gornjom korom, nakon toga namažite sa malo tečne čokoalde. Poređajte isečenu bananu i pospite čokoladnim mrvicama za kraj jednostavnu čokoladnu tortu.

Ostavite tortu sa domaćom tečnom čokoladom i patišpanj korom da se ohladi bar 3 sata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: