Način pripreme
U posudi umutimo jaja i šećer uz pomoć mikserom na mekan krem.
Dodajemo ulje i mešamo silikonskom spatulom. Posle dodajemo prosejano brašno i ponovo promešamo.
Na kraju stavljamo gotovu isečenu jabuku i ponovo dobro promešamo. Ovu smesu sipamo u pleh prečnika 30/26 cm, prethodno obložimo papriom za pečenje, namažemo sa malo ulja.
Pečemo 15-20 minuta na 180 stepeni. Dok je još topla, okrećemo koru na drugi list papira.
Pažljivo odlepimo papir sa kojim smo plekli, uvijamo u rolat i ostavljamo da se potpuno ohladi.
Za to vreme pripremamo krem, u posudi umutimo kiselu pavlaku i tečnu čokoaldu mikserom.
Kad se kora ohladi, odvijamo je pažljivo i obilno namažemo jednim delom krema. Posipamo delom oraha i pažljivo ponovo uvijamo rolat.
Stavljamo rolat od jabuka u odgovarajući poslužavnik i namažemo preostalim kremom svuda.
Posipamo drugim orasima i stavljamo ukusni slatki rolat u frižider da se stegne.
Ja sam uradila prethodne noći, ali ako ne želite da čekate, možete jesti rolat od jabuka sa tečnom čokoladom posle sat vremena.