Bonapeti.rs»Recepti»Slana Peciva»Penjurlija»Maslenica sa spanaćem i sirom

Maslenica sa spanaćem i sirom

Todorinka BernardovaTodorinka Bernardova
Inovator
1472452456
Maslenica sa spanaćem i sirom
Fotografije: Todorinka Bernardova
1 / 2
03/06/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
90 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
6
"Stavljamo jednu maslenicu sa spanaćem i sirom na trpezu i uživamo u ovacijama"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 100 ml
  • voda - 100 ml
  • jaje - 1 komad
  • kiselo mleko - 50 g
  • kvasac - 20 g
  • šećer - 1 kašika
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 5 kašika
  • brašno - 450 g
  • Za nadev
  • sir - 150 g
  • spanać - 150 g
  • maslac - 25 g
  • svinjska mast - 25 g
  • ulje - 25 g
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac se pomeša sa delom vode (mlake), šećerom i 2-3 kašike brašna, ostavlja se 15 minuta da se aktivira i svi tečni sastojci se pomešaju.

Sipa se brašno i sipa se kvasac. Zamesi se meko testo koje se ostavlja da naraste pri čemu se pokriva streč folijom.

Za to vreme se sprema spanać. Očisti se i iseče se. Blago se zaprži u 2 kašike ulja.

Tri masnoće se pomešaju na sobnoj temperaturi, ali se ne tope.

Testo se kad naraste podeli na tri dela. Razvija se u pravougaonike.

Maže se masnoćom i ređa se spanać sa jedne strane. Namrvi se sir. Stavlja se druga kora.

Maže se masnoćom i ređa se spanać i sir.

Treća kora vazdušaste maslenice se ne maže.

Uvija se u rolat i uvrće se blago naša penjurlija.

Uvija se u puža i stavlja se u posudu za pečenje sa papirom za pečenje. Ostavlja se da naraste 15-20 minuta.

Maslenica sa spanaćem i sirom se peče na 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: