Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Rolnice»Pileće rolnice sa spanaćem, sirom i gaudom

Pileće rolnice sa spanaćem, sirom i gaudom

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272375598
Pileće rolnice sa spanaćem, sirom i gaudom
Fotografije: Gordana Danilov
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"I veoma ukusne, i odlično izgledaju - to su naše pileće rolnice sa spanaćem i sirom"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 1 kg
  • svež spanać - 250 g
  • beli luk - 3 čena, sitno isečen
  • prezle - 1/3 šolje
  • parmezan - 1 kašika, nariban
  • sremski sir - 1 šolja
  • jaja - 1 kom.
  • sir gauda - 150 g, nariban
  • marinara sos - 2 šolje
  • sušeni origano - 1/2 kašike
  • kurkuma - 1/4 kašičice
  • morska so
  • biber - sveže mleveni
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Rernu zagrejati na 220°C.

Meso isečeno na 8 odrezaka, posoliti i pobiberiti.

Na zagrejanom maslinovom ulju kratko propržiti sitno isečen beli luk, da zamiriše.

Dodati opran i dobro oceđen spanać, posoliti ga i pobiberiti i uz stalno mešanje i okretanje, sačekati da svene.

Skloniti sa ringle i umešati sremski sir.

Pomešati prezle, parmezan, origano, kurkumu i ostaviti sa strane.

Podmazati vatrostalnu posudu.

Naneti masu od spanaća na pripremljeno meso, urolati, umočiti u umućeno jaje, uvaljati u mešavinu prezli i parmezana i položiti u podmazanu posudu.

Peći u zagrejanoj rerni oko 30 minuta,

Izvaditi, na svaku rolnu naneti marinara sos i posuti naribani sir.

Vratiti u rernu i nastaviti pečenje pilećih rolnica još 5 minuta da se sir otopi.

Poslužiti uz preostali marinara sos.

Prijatno uz pileće rolnice sa spanaćem, sirom i gaudom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: